Naar overzicht

4 Handige (schoonmaak) tips voor Airbnb verhuurders!

Kiki - Blogger iemand.nl

Wist je dat er alleen al in Amsterdam zo’n 17.000 huizen, appartementen, boten en kamers op Airbnb worden aangeboden? De één vindt deze ontwikkeling helemaal niks (want: nóg meer rolkoffers en toeristen op straat), de ander ziet de populaire verhuur app als een kans om extra verdiensten binnen te halen. Voor deze laatste groep hebben wij drie belangrijke tips om je Airbnb verhuur zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Besteed de schoonmaak van je Airbnb appartement uit zonder extra kosten te maken

Eerlijk is eerlijk; het verhuren van je eigen woning vergt meer voorbereiding dan je denkt. Je wilt de boel immers opgeruimd en schoon aan je gasten opleveren. Wanneer je de schoonmaak uitbesteedt wordt een groot deel van het voorbereidend werk uit handen genomen én weet je zeker dat het echt goed gebeurt, namelijk door een professionele schoonmaker of schoonmaakster. Het mooie is dat je de kosten voor de schoonmaak van je Airbnb kunt doorberekenen aan je gasten. Airbnb heeft namelijk een functie genaamd ‘Toeslagen’, waaronder je de borg en de schoonmaakkosten kunt vermelden. Doe dit wel vóór je de advertentie plaatst. Achteraf extra kosten berekenen is natuurlijk niet netjes. Bij iemand.nl boek je snel en gemakkelijk online een schoonmaakhulp voor zowel voor als na de Airbnb verhuur. Zo genieten je huurders van een fris verblijf en kom jij na afloop thuis in een schoon huis. Via de handige chatfunctie kan je vooraf al je wensen en verwachtingen met de hulp bespreken, zodat je niet thuis hoeft te zijn op het moment van de schoonmaak. Lees hierover meer in onze iemand-app blog.

Bron: Airbnb – Hier kun je de schoonmaakkosten doorberekenen

2. Koop speciale Airbnb handdoeken en beddengoed

Een veel genoemd bezwaar tegen je huis verhuren op Airbnb is ‘’Dan slapen er vreemde mensen in je bed’’. Op zich een terechte gedachte, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om dit gevoel te veraangenamen. Schaf bijvoorbeeld speciale moltons, lakens en handdoeken aan die je enkel gebruikt voor Airbnb gasten. Het is even een kleine investering, maar wanneer je je huis voor meerdere dagen verhuurt heb je deze zo terugverdiend.

3. Zorg dat bepaalde ruimtes en kasten op slot kunnen

Zorg altijd dat je bepaalde delen van je huis kunt afsluiten zodat je daar al je persoonlijke spullen kunt bewaren. Dit kan een inloopkast of werkkamer zijn, maar je kunt ook sloten zetten op gewone IKEA kasten. Zo lang de gasten een paar kasten hebben om hun eigen kleding in op te bergen vinden zij dit geen probleem. Of het nu om rommel gaat, om waardevolle spullen of om familiefoto’s; alles ligt zo mooi uit het zicht.

4. Laat potentiële Airbnb gasten eerst een reserveringsaanvraag versturen

Wil je zelf in de hand hebben wie er in je huis komt? Zorg dan dat gasten eerst een reserveringsaanvraag moeten doen in plaats van dat ze direct kunnen boeken. De potentiële huurder moet dan een kort berichtje sturen over zichzelf en zijn/haar reisplannen. Zo kun je zelf kiezen wie je in je huis wil laten en wie niet. Je kunt in je advertentie ook al vermelden dat je woning niet geschikt is voor groepjes studenten, maar wel voor gezinnen. Zo voorkom je teleurstellingen bij beide partijen.

Ga jij je huis verhuren? Maak het jezelf gemakkelijk en boek hier online (met €10,- korting) een schoonmaakhulp in drie eenvoudige stappen. Lees hier meer over hoe iemand.nl werkt. iemand.nl.

 

 

Geschreven door: Kiki - Blogger iemand.nl, 11 juli 2017

Reacties